Breaking News

GURIT MELINT SULASTRI --PURWOREJO

GURIT MELINT SULASTRI --PURWOREJO

Untuk memberi Ruang Publik. Rubrik BUDAYA KoranPurworejo.Com menerima tulisan karya yang relevan, seperti Puisi, Cerpen, Laporan Diskusi, Ulasan pentas dan sejenisnya. Akan dimuat disetiap hari Minggu. Rubrik ini digawangi Penyair dan Essays Sumanang Tirtasujana.

 KADYO LEBU

Saben mlebu wulan ramadhan,
Aku krasa banget ngleyang.  Awakku ampang,

Ning pinggir segara, mandeng ambane samudra,, tansaya cetha aku dudu apa apa. Kadya lebu pesisir.

Saben  wulan ramadhan, aku pasrah dosa lan pasrah uripku, marang Gustiku.

Purworejo, Mei 2018


WETENG KANG LUWE

Pitukonku pancen kudu koyo ngene, kudu kedungsang dungsang , lan luwe.

Jare  Ibu  " Urip kudu nganggo pitukon priatin ugo  laku sengsoro ".
Kanti laku  kuwi , yakin  bisa nuju  mulyo.

Pwr Mei 2018

KAYA RODHA

Tahun ganti musim , wulam ganti  angin. Dino ugo ganti rupo,  kaya dene awan lan wengi. Padhang lan peteng.

Kaya uripku sing terus ngetutke wektu. Mubeng  kaya mutere pandom jam., terus muter tan keno sambat.

Senajan abot sinonggo awak, ora becik dianggep kodrat.  Urip iku pancen kudu kuat !

Pwr  Mei 2018.

 TAPAK LAKU

Saben aku mlaku tumuju  papan pasinaon, aku kaya nemu tepak rodha motormu. Campur karo sakwernaning tepak sikil.

Tepak kuwi kaya nyatet kang wus lumaku, sakdawane wektu uripmu. Uga uripku
Kaya ninggalke pesen. "  Siro ojo lali, urip iro, tansah kacatet dening Gusti !

Pwr Juji 2018.

 SAUMPAMA BUKU

Saumpama dalan iki dadi buku tulis, kabeh kang ngambah, nggawa crito sakwernane ukoro.. Mulo ning kono ana crito guritku.

Gurit naliko cilikku kang laralapa, budhal ing pasinaon, mlaku tanpa sepatu. Sruwal siji tanpo ganti.

Sanguku siji, welinge simbok aku kudu nyawiji. Nggayuh urip mukti.
Saumpama dalan iki bisa  crito, deweke bisa nyuara dadi saksi.

Pwr Juni 2018.


SULASTRI , Spd, adalah seorang guru berbahasa Jawa di SMK 3 Purworejo. Senang menulis sejak ia masih jadi Mahasiswa. Ia sering menggunakan nama Melint Sulastri.. ia juga salah satu peserta Workshop Penulusan Karya Sastra yang diadakan Dinas Pariwisata dan Kebudayaan Purworejo.
Membacakan karya di beberapa event berbagai acara. Dan acara Perempuan membaca sastra di Gedung Kesenian Purworejo bersama 5 Penulis perempuan.
Ia tinggal di Banyuurip -Purworejo, dan mencobaa terus menulis dan mempublikasikannya secara rutin.

Tidak ada komentar